פיצוי/שיפוי בגין תאונות ומחלות באמצעות קרנות פנסיה וביטוחים פרטיים– עד 1995 היו קיימות בשוק פנסיות תקציביות/ותיקות וישנם עובדים שעדין מבוטחים באותן פוליסות, מעבר לכך לאור חובה שנקבעה בחוק, לפחות לכל שכיר שלא בוטח בפנסיה ישנה (גם עצמאי אם הפריש) יש כיום קרן פנסיה חדשה, כשאדם נמצא באי כושר ו/או סובל מנכות עקב מחלה/תאונה משרדנו מתמחה בבדיקת זכויותיו באותן קרנות לרבות עבור פנסיית נכות ו\או מענקי נכות. כן יש אנשים רבים שמחזיקים בפוליסות ביטוח פרטיות לרבות ביטוח מנהלים/חיים/תאונות אישיות/מחלות קשות/אי כושר/בריאות וכו’ , חלקם באמצעות התקשרות עצמית ו\או דרך מקום עבודתם (מופיע בתלוש המשכורת) ולעיתים הם אפילו אינם מודעים לכך. משרדנו מתמחה במימוש הפוליסות בזמן התרחשות מקרה ביטוח (מחלה/תאונה)
כמו כן, מרבית הילדים עד גיל 18 (ואף תלמידי ישיבה/סטודנטים מכוסים אם כי שם בד”כ הכיסוי מצומצם יותר) במסגרת פוליסת ביטוח הנקראת “ביטוח תלמידים” (בגנים ובבתי ספר) ואף פוליסה זו מקנה זכויות (למעט במקרים חריגים כגון תאונות דרכים ו\או תאונות עבודה) לרבות תשלום עבור היעדרות (לאחר תקופה מסוימת) וכן מענקי נכות, הפוליסה מכסה, בין היתר, גם מלווים בטיול, החזר חלקי של הוצאות רפואיות וכו’.
תקופת ההתיישנות (מחסום בהגשת התביעה) בתביעות שצוינו לעיל הן שונות מתקופת ההתיישנות בתביעות רשלנות שכאמור היא בד”כ 7 שנים, ההתיישנות נעה בין 3 שנים מקרות מקרה הביטוח ו\או 3 שנים ממועד התגבשות הנכות ו\או 5 שנים ביחס לביטוחי חיים, מחלות, אשפוז, וביטוחי סיעוד, לגבי ביטוחים שנמכרו או חודשו לאחר תיקון לחוק מיום 26.11.20. יש להדגיש כי רק תביעה לבית משפט עוצרת התיישנות אלא אם הביטוח הסכים בכתב להאריך את תקופת ההתיישנות, כן בקטינים 3/5 שנים נספרות מגיל 18, לעיתים ניתן להאריך את תקופת ההתיישנות מטעמים כאלו ואחרים.
יש אף לציין כי קיים הבדל מהותי בין קרנות הפנסיה לביטוחי מנהלים/חיים/אי כושר בהתייחס לסוגיית ההתיישנות כאשר ,למשל, אם אדם חלה/נפצע ונמצא באי כושר מוחלט אז בביטוח פרטי כל חודש אי כושר מהווה ארוע ביטוחי נפרד, כך שאם נפגע מגיש את תביעתו 4 שנים אחרי הרי יקבל את קצבתו 3 שנים אחורה והפסיד שנה ואילו בקרן הפנסיה אם לא הגיש תביעתו תוך 3 שנים ייאבד זכויותיו לפנסיית נכות!
כל השאלות מתי מתרחש מקרה ביטוח ומתי ייחשב הנפגע באי כושר (חלקי/מלא) הן שאלות שמצריכות מומחיות, כך למשל, קיימת פוליסת אי כושר עיסוקי מול פוליסת אי כושר מקצועי וההבדל ביניהן מהותי , כאשר פוליסה “אי כושר עיסוקי” מצמצמת את ההגדרה לעבודתך המוגדרת ולא מאפשרת לחברת הביטוח לטעון שהמבוטח יכול לעסוק בעיסוק סביר אחר שמתאים לעיסוק שכל אדם סביר, בעל נתונים ורקע הזהים לרקע של המבוטח במקרה הנדון יכול לבצע.
מאחר ויכולנו למלא דפים על דפים במסגרת התייחסותנו לפרק האמור, נסיים בהתייחסותנו לביטוח סיעודי הנוגע לאנשים שאינם יכולים לבצע בכוחות עצמן חלק מהותי (לפחות 50% מהפעולה) של (בד”כ) לפחות שלוש מתוך שש הפעולות השגרתיות הבסיסיות המפורטות להלן: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, שליטה על הסוגרים ולנוע ולהתנייד בכוחות עצמו ו\ או אנשים הנמצאים במצב שבו הם “תשושי נפש”, כלומר סובלים מירידה קוגניטיבית הכוללת בעיות זיכרון או בעיות בהתמצאות בזמן ובמקום, או ממצבים של אדישות או הפרעות בהתנהגות – מצבים אשר עלולים לסכנם והם צריכים השגחה למרות שהם יכולים להיות עצמאיים לגמרי וללא בעיה פיזית מיוחדת.
יצוין כי בשנת 24 חל שינוי בחוק שהפחית את סכומי הפיצוי/שיפוי והוסיף תנאים נוספים שהחמירו את תנאי הזכאות, משכך אם יוכח כי מקרה הביטוח החל לפני שנת 24 ולא חלפה תקופת ההתיישנות עדין ניתן יהיה להנות מהזכויות שבחוק הישן. כן יצוין כי יש ביטוחים שגם אם הנפגע הפסיק לשלם עליהם עדין יתכן ויהיה כיסוי ביטוח מופחת אם מקרה הביטוח ארע כשהוא כבר לא מבוטח.