נזקי גוף עקב רשלנות (חבות מעבידים/צד שלישי/אחריות מקצועית/מוצרים פגומים/אמנות בינלאומיות וכו’)- משרדנו מתמחה ועוסק מזה שנים בתביעות בהן נגרמים נזקי גוף לאנשים עקב רשלנות גורם אחר ,כגון מעביד, עירייה, בעל שטח וכדומה. כל אדם אשר נפצע ו\או חלה ונזקו נובע/נגרם מרשלנות גורם אחר (מזיק) יכול להגיש תביעה כנגדו לרבות כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה אותו בביטוח כגון ביטוח חבות מעבידים ו\או צד שלישי וכו’ (אפילו במקרים בהם החברה התפרקה אך במועד התאונה אותה חברה בוטחה ע”י חברת ביטוח ,ניתן להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח).
להלן יובאו, לצורך ההמחשה, מספר דוגמאות לסיטואציות בהן קיימת עילת תביעה נזיקית :
- אדם אשר עבד במפעל עם מכונה ותוך כדי עבודתו נקטעו אצבעות מידו עקב העדר מיגון ו\או הנחיות יכול להגיש תביעה כנגד מעבידו .
- אדם אשר תוך כדי הליכתו במפעל החליק עקב משטח מלוכלך יכול להגיש תביעה כנגד אותו מפעל.
- אדם אשר הלך לתומו ברחוב ,נפל ונחבל עקב בור גדול שהעירייה לא תיקנה, יכול להגיש תביעה כנגדה.
- אדם אשר טייל במרכז קניות ,נפל ונחבל עקב שיפוצים המתבצעים במקום, יכול להגיש תביעה כנגד המקום ו\או מזיקים נוספים.
- אדם אשר עבד שנים רבות בחשיפה לחומרים מסרטנים ללא אמצעי מיגון ו\או הנחיות וחלה בסרטן, יכול לתבוע את המעביד.
* אדם אשר נפגע בזמן עליה למטוס יכול לתבוע את חברת הטיסה לפי אמנות בינלאומיות.
* אדם אשר קנה מוצר וכתוצאה מפגם במוצר נפגע יכול לתבוע גם ברשלנות וגם מכוח
חוק מוצרים פגומים.
קצרה היריעה מלפרט את כל האפשרויות הקיימות ובאתר ישנן הפניות לדוגמאות נוספות (מתוך אלפים) שמשרדנו טיפל.
יודגש כי תביעות אלו פעמים רבות מתווספות לתביעות מול ביטוח לאומי, למשל, כשמדובר בתאונות עבודה ו\או כאשר הנפגע מגיש תביעה לדמי תאונה/נכות כללית ולכן מילוי הטפסים בביטוח לאומי אינם דבר של מה בכך ויש לפרט בצורה מקצועית את הגרסה שכן, לכל מילה יכולות להיות השלכות כאמור בניהול והוכחת התביעה הנזיקית .
כאן המקום לציין כי תביעות נזיקין כעיקרון מתיישנות (מחסום בהגשת התביעה) תוך 7 שנים מיום האירוע (כאשר במקרים בהם מדובר בקטין , מתחיל מרוץ תקופת ההתיישנות עם הגיעו של הקטין לגיל 18) ורק הגשת תביעה לבית המשפט ו\או הסכמה בכתב של חברת הביטוח להאריך את מועד ההתיישנות, עוצרות את תקופת ההתיישנות, אם כי יש מצבים בהם האריך בית המשפט את תקופת ההתיישנות מנימוקים כאלו או אחרים. זאת ועוד, לתביעות לפי חוק מוצרים פגומים ו\או אמנות בינלאומיות תקופות התיישנות קצרות יותר ויש לשים לב לכך.